Coaching

Coaching is voor mij heel nuttig voor de domeinen waar ik het moeilijk heb of meer vragen bij heb omdat ik er minder mee vertrouwd ben of het gewoon niet snap. Het helpt mij ook om de dingen te leren verwerken, in een ander perspectief te plaatsen of om gewoon rust in mijn leven te creëren.

Zichtbaar in je eigen kracht


Bij Anders verbinden maak ik de kwaliteiten van gedreven mensen met autisme zichtbaar voor zichzelf en hun omgeving. Ik leer je omgaan met je eigen autisme en deze goed inzetten met je eigen omgeving.

Ik verbind ouders, partner, familie, werkgever, collega’s, tewerkstellingsdiensten, centra voor beroepsopleidingen zodat we met elkaar kunnen praten over autisme. Samen zetten we knelpunten om naar een fijne werkbare situatie.

Waarvoor kan je bij Anders Verbinden terecht?

  • Ontwikkelen van sociale vaardigheden
  • Communicatie skills en emoties leren (her)kennen
  • Zelfredzaamheid stimuleren
  • Conflicten begrijpen en helpen oplossen
  • Verwerking van je diagnose
  • Inzicht in je autisme
  • Vermindering van angsten of piekergedachten
foto personen en huis

We gaan samen aan het werk waarbij ik je 1 op 1 begeleid in al je mogelijkheden en met al je vragen, dit zowel voor de omgeving als voor de persoon met autisme zelf.

"Een auticoach weet veel van autisme zodat die heel goed kan situeren waar een probleem schuilt. Het is ook zeer geruststellend dat de auticoach geen rekening houdt met bijvoorbeeld oogcontact of een tic of een andere houding. De auticoach kijkt verder dan dat en heeft vaak veel meer door dan wat je zegt."
-Els


In relatie met wat je kan en wil

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de participatieladder. Participatie is voor iedereen anders. Voor de ene persoon is het een grote stap om mee te doen aan een bepaalde activiteit en iemand anders is misschien helemaal klaar voor vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Dankzij de participatieladder kan iedereen zijn eigen niveau en zijn persoonlijke ontwikkeling zichtbaar maken en vormgeven.

‘Participatie’ is meedoen aan het maatschappelijke leven, betrokken zijn bij wat er in de maatschappij gebeurt, je dag op een zinvolle manier invullen en meedoen aan activiteiten.

mannekes

Autisme uitgelegd

Informatie die via de zintuigen binnenkomt (prikkels), wordt bij mensen met autisme anders verwerkt. Zowel licht, geluid, reuk, smaak en tast. Dit komt bij hen sterker binnen en wordt minder gefilterd dan bij het merendeel van de mensen in onze samenleving. Mensen met autisme hebben vaak meer detailwaarneming, kunnen de grotere context moeilijk zien en ze hebben moeite met verbanden leggen. Ook hebben mensen met autisme meer moeite om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Dat maakt dat ze vaak in conflict komen met hun omgeving.

Voor wie?

Voel jij je niet begrepen, leg je moeilijk nieuwe relaties?

Vind je het lastig om rekening te houden met wat een ander denkt, voelt of wilt?

Wil je beter uitdrukken wat er in je hoofd omgaat en je emoties benoemen?

Voel je welkom bij Anders Verbinden.

"Ik heb vaak conflicten met mensen of gewoon met mezelf. Een auticoach is de perfecte persoon om die conflicten op te lossen of toch om er niet mee in je hoofd te blijven. Ze laat je inzien wat positief is van een situatie en van jezelf. Dit geeft je een enorme boost, waardoor je je minder laat doen en meer voor jezelf opkomt."

De omgeving van mensen met autisme

Ben jij familie, ouders van een kind met autisme, partner van een persoon met autisme, vrienden met iemand met autisme? Voor jullie kan het soms lijken alsof jullie in een andere wereld leven. Je wil elkaar bereiken maar je weet niet hoe. Een coachingtraject vormt dan de verbindende schakel.

"Mijn opvoedkundige taak naar mijn kind met ASS wordt door coaching ondersteund en ik krijg extra handvaten om mijn kind zelf de beste ondersteuning te bieden en nieuwe dingen aan te leren. Coaching helpt mij ook om toch hulp en extra diensten te durven vragen wat voor mij de struggle van het leven verlicht."

Werkgevers en medewerkers met autisme

Of ben je werkgever en wil je weten hoe je een fijne, veilige werkomgeving en werksfeer kan creëren voor je werknemer? Vanuit mijn expertise als autismecoach en loopbaancoach kan ik je ondersteunen, inzichten aanreiken en sensibiliseren.

"Auticoaching hielp mij onder andere bij mijn werk. Als ik geen begeleiding had, zou ik niet meer werken waar ik nu werk. Op mijn werk leren ze nu ook veel bij over mijn autisme en ze helpen mij er zo goed mogelijk. Het doet me geloven in mijzelf ook al is dat soms heel lastig. Als ik iets heel spannend moet doen, dan wordt dit goed voorbereid."

Coach

Als je kijkt naar de kenmerken van autisme komt het niet als een verrassing dat werk en carrière vaak niet goed samengaan. Communicatie en sociale interactie zijn van groot belang bij de meeste banen. En helaas is het nog steeds vaak zo dat mensen streng beoordeeld worden op hun communicatieve vaardigheden.

Als autismecoach en loopbaancoach begeleid ik mensen met autisme in zaken waar je dagelijks mee te maken krijgt. Samen bekijken we de mogelijkheden op elk vlak.

"Kristel is echt een goede auticoach. Soms kan ik mezelf slecht uitdrukken. Ze stelt dan de juiste vragen, zodat ze me goed begrijpt. Zelf voelt ze me soms beter aan dan dat ik mezelf aanvoel. Ze bewaakt hierdoor..." review lezen

Samen Anders Verbinden

Samenwerken werkt

Binnen mijn praktijk werk ik samen met collega zelfstandige Auticoaches in "Samen Anders Verbinden".

Als inspirator binnen vzw 't pASSt verbinden we met elkaar in het team.

We kiezen voor een sterke ontmoeting in een huis van verbinding waar ieder zichzelf kan en mag zijn.


Met moed en mildheid,

In vertrouwen zoeken,

naar m’n werkelijke,

authentieke ik,

Samen op weg om twee werelden in verbinding te brengen met elkaar