Wie is Kristel?


Voel je welkom bij Anders Verbinden

  • Mens
  • Mama
  • Coach
  • Inspirator
  • Trainer
foto Kristel Binnemans

Lieve mensen…

Al jong vond ik rechtvaardigheid en iedereen kansen geven enorm van belang. Het was dan niet zo’n wonder om me verder in te zetten voor de medemens en vanuit een mens-mens gerichte benadering hier iets te willen betekenen.

In m’n persoonlijk leven kwam ik in aanraking met autisme, waarna ik me hierin ben gaan verdiepen. De ene opleiding na de andere volgde, vooral om mensen met autisme nog meer te begrijpen zowel vanuit een theoretisch kader als vanuit m’n ervaring. Van dichtbij ken ik autisme en hierdoor voel ik hen sneller aan en weet ik wat er nodig is om hen mee te ondersteunen naar waar nodig, vanuit een meer begrijpen naar begeleiden.


Vanuit passie en gedrevenheid

Mijn missie is om mensen te helpen om hun persoonlijke doelen te bereiken. Ik combineer mijn theoretische achtergrond met mijn professionele ervaring als coach en loopbaanbegeleider met net meer aandacht voor mensen met autisme.

Mijn passie is het begeleiden en ondersteunen vanuit je eigen unieke eigenheid om te zijn wie je bent en in je eigen kracht te gaan staan.

Ondertussen heb ik meer dan 100 mensen begeleid naar de zoektocht naar zichzelf, handvatten aangereikt om te leren omgaan met hun diagnose van autisme. Verschillende gasten terug aan het werk gekregen en vanuit een anders perspectief met de werkgever gekeken om samen met elkaar meer werkbaar werk te maken.

Samen zoeken we naar handvatten en andere vormen van communicatie voor beide partijen. Bovendien leg ik uit wat is autisme is, hoe iemand met autisme naar de wereld kijkt.

Ik informeer iedereen die te maken heeft met autisme in zijn of haar leven.

Meer weten? Check mijn LinkedIn profiel

Mooi mens

Als coach, geloof ik in mensen en hun waarden waar ze voor staan. In jouw eigen kracht heb jij iets te betekenen in liefde en verbinding met jezelf om te mogen zijn wie je bent. Van jezelf leren houden,
Hoe wonderbaarlijk is het als ik jou hierbij mag ondersteunen.
En…
Jawel ieder van ons.


Als mama, van vier geweldige jongvolwassenen ben ik trots op ieder van hen. Een hobbelig parcours lag op ons pad, waarin ik al zoekende met de uitdagingen zelf aan de slag ging. Ik oefende volop m’n veerkracht en stilaan ontdekten we ons eigen te bewandelen pad hierin.

Als mens, Heeft het leven heeft me ondertussen veel geleerd, waarbij ik m’n waarden zoals eerlijkheid, rechtvaardigheid in duurzaam samen leven erg belangrijk vind en deze wil voorleven. Ik trek er geregeld op uit, weg van iedereen en alles. Het brengt me veel rust en help me m’n innovatieve ideeën verder uit te rollen.

Als Inspirator, hou ik ervan mensen te inspireren en te luisteren naar de mens achter hun verhaal. Vaak krijgen nieuwe ideeën hieruit vorm en stimuleert het ons eigen groei proces om dromen te erkennen en meer in jezelf te geloven.

Als trainer, geef ik m’n verworven kennis graag verder aan je door. Als zoveel meer mensen begrijpen waarom we bepaald gedrag stellen en mee kijken naar een ruimer beeld van het mens zijn, des te beter lukt het ieder van ons om te mogen zijn wie je bent, in verbinding met jezelf en mekaar te respecteren. Het brengt alleszins meer rust bij jezelf, je gezin, je werk, je omgeving…


Opleidingen & vaardigheden

En verder…

Kortdurende bijscholing zoals:

Samenwerken & Professionaliteit

Samenwerken werkt

Samen Anders Verbinden en 't pASSt

Binnen mijn praktijk werk ik samen met collega zelfstandige Auticoaches in "Samen Anders Verbinden".

Als inspirator binnen vzw 't pASSt verbinden we met elkaar in het team.

We kiezen voor een sterk ontmoeting en begeleidingshuis waar ieder zichzelf kan en mag zijn. Een huis van verbinding en in de kracht om te mogen zijn wie je bent.

Met de visie dat ieder recht heeft op een volwaardige hulpverlening en ontmoeting met elkaar. Als initiatiefnemer, oprichtster, supervisor en coördinator van 't pASSt kies ik voor kwalitatieve duurzame samenwerking in verschillende contexten. Zin om meer te lezen via tpasst.org

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

Ga je nog met plezier naar je job, zoek je een nieuwe uitdaging of een betere balance werk privé? via loopbaanbegeleiding help ik je bij het maken van loopbaankeuzes en beslissingen. Ik help je positie op de arbeidsmarkt versterken en samen begeleid ik je mee naar meer loopbaangeluk. Met al deze vragen kan je terecht bij mij als loopbaancoach met loopbaancheques en in samenwerking met loopbaancentrum Experts@yourwork.

Lid van Konnektit

Als professionele hulpverlener maak ik, sinds maart 2020 deel uit van het Konnektit netwerk. Ik vind professionele expertise en uitwisseling enorm belangrijk en hecht veel belang aan kwalitatieve hulpverlenging met de nodige opleiding en ervaring.

Meer info over hulpverleners uit ons netwerk via ikzoekhulp.be

Participatief deelnemen aan de samenleving met ASS

Je krijgt in dit webinar van 23 maart 2021 een korte toelichting van wat ASS is.

En waar mensen met autisme tegen aan lopen.

Onze experte Kristel Binnemans vertelt je hoe ondersteuning een verschil kan maken om mee op zoek te gaan naar zingeving en dit kan dan zowel tewerkstelling in al z’n facetten alsook vrijwilligerswerk zijn. De focus ligt hierbij op de eigen kwaliteiten.

Bron: blog www.ikzoekhulp.be

foto samenwerking ikzoekhulp

levenslang leren

holistische mensvisie

zelfacceptatie