Over Kristel

Gepassioneerd door mijn vak

Ik startte mijn loopbaan als sociaal verpleegkundige. Onverwacht verscheen autisme op mijn levenspad. Sindsdien heb ik me professioneel bijgeschoold en ondersteun ik als auti- en loopbaancoach mensen met autisme om hun persoonlijke doelen te bereiken. Ik combineer mijn theoretische achtergrond met mijn professionele ervaring als coach en loopbaanbegeleider.

Meer weten? Check mijn LinkedIn profiel

foto Kristel Binnemans

Als auti- en loopbaancoach

begeleid ik je in de zaken waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven. Ik speur samen met je naar de mogelijkheden om jouw plek in onze samenleving te vinden, zodat jij ten volle jouw levenspad kan bewandelen. Denk aan het opbouwen van je sociale contacten of je (zoektocht naar) werk.

Contact

Voor wie ben ik er?

Voor jou, jongvolwassene en volwassene, die zich in deze situaties herkent:

• Je voelt je niet begrepen

• Je legt moeilijk nieuwe relaties

• Je vindt het lastig om rekening te houden met wat een ander denkt - voelt - wilt

• Je kan niet goed uitdrukken wat er in je hoofd omgaat

• Je emoties benoemen is complex

• ...

Ik heb vaak conflicten met mensen of gewoon met mezelf. Een auticoach is de perfecte persoon om die conflicten op te lossen of toch om er niet mee in je hoofd te blijven. Ze laat je inzien wat positief is van een situatie en van jezelf. Dit geeft je een enorme boost, waardoor je je minder laat doen en meer voor jezelf opkomt.

Voor je ouders, je partner, je familie, je vrienden, …

Voor hen kan het soms lijken alsof jullie in een andere wereld leven. Je wil elkaar bereiken maar je weet niet hoe, … Een coachingtraject vormt dan een verbindende schakel.

Mijn opvoedkundige taak naar mijn kind met ASS wordt door coaching ondersteund en ik krijg extra handvaten om mijn kind zelf de beste ondersteuning te bieden en nieuwe dingen aan te leren. Coaching helpt mij ook om toch hulp en extra diensten te durven vragen wat voor mij de struggle van het leven verlicht.

Voor je werkgever, je collega’s en professionals die je ondersteunen zoals gezins- en familiehulp, tewerkstellingsdiensten, centra voor beroepsopleidingen, vrijwilligersorganisaties, …

Vanuit mijn expertise als auti- en loopbaancoach kan ik aan de professionals die je ondersteunen inzichten aanreiken en sensibiliseren.

Auticoaching hielp mij onder andere bij mijn werk. Als ik geen begeleiding had, zou ik niet meer werken waar ik nu werk. Op mijn werk leren ze nu ook veel bij over mijn autisme en ze helpen mij er zo goed mogelijk. Het doet me geloven in mijzelf ook al is dat soms heel lastig. Als ik iets heel spannend moet doen, dan wordt dit goed voorbereid.

levenslang leren

holistische mensvisie

zelfacceptatie